Hvorfor Kødmarkedet?

Jeg talte i sidste uge med en landmand, som synes min idé var god, men hun undrede sig især over én ting – hvorfor gør jeg det dog?

https://www.facebook.com/koedmarkedet/?fref=ts

En gammel idé

Jeg voksede op på den lille (og smukke) ø, Fur, og jeg har derfor altid kunne følge med i årets gang for forskellige landbrug. Mine forældre købte nogle gange en kvart gris eller ottendedel af en ko, og jeg husker tydeligt, at den gode smag og tanken om, at dyrene havde haft det godt, gjorde det til noget helt specielt.

Efter jeg er flyttet til større byer, har jeg tit selv haft lyst til at tage ud til en landmand og købe kød, men det har været svært at vide, hvor og hvordan jeg skulle tage kontakt. Idéen til Kødmarkedet.dk blev skrevet ned og har ligget i skuffen i lang tid.

Flere steder på Fur kan man købe kød direkte fra små landbrug

Gummistøvler og MacBook

Jeg har omkring 9 måneder tilbage af mit studie på CBS, og jeg har et studiejob i Novo Nordisk, som jeg er rigtigt glad for. Novo er en vildt fed arbejdsplads, men på den anden side, har jeg altid haft en drøm om at blive iværksætter. Idéen om en hverdag, som indeholder gårdbesøg og natur, men også IT-løsninger og innovation, virker utroligt tiltalende. Om projektet her bliver en forretning eller en hobby vil vise sig – men det er fedt at drømme.

Naturen som hobby og arbejde?

Læring

Grunden til, at det kan være gratis at oprette sit landbrug på Kødmarkedet, er, at jeg bruger det som indgangen til en masse læring. Jeg bruger Kødmarkedet som case i to af mine valgfag, og derfor får jeg rig mulighed for analysere mit eget arbejde på kryds og tværs.

Jeg vil også rigtigt gerne lære i samarbejde med jer, som bruger siden. I sidste uge lavede jeg et spørgeskema omkring navnet ”Kødmarkedet”, og svarene sætter stadig gang i mange tanker hos mig. Nogle er vilde med det, og andre er slet ikke. Det er i hvert fald et navn, man husker, og Simon sagde jo:

”Dårlig omtale er bedre end ingen omtale” (Simon Spies)

Har du idéer eller input, så skriv meget gerne til mig på mikkel@koedmarked.dk

Fremtiden?

Inden for få dage bliver det første landbrug oprettet på siden, og gennem Copenhagen School of Entrepreneurship er jeg ved at lande et samarbejde med en design- og kommunikationsstuderende fra KEA.

Følg med i udviklingen på https://www.facebook.com/koedmarkedet/

 

Posted by Support

6 comments

Spændende,Mikkel.Har delt med alle mine danske venner på Facebook.Lykke til med projektet og opgaven.”At least you tried”, som de siger over there

Mange tak for det, Per. Så må du dele det med de norske venner, når det bliver tid til at lancere kjøttmarkedet.

Bent og Mona Blenstrup

Vil da gerne være med i projektet med vores lille gårdbutik

Det lyder godt – I er meget velkomne 🙂
Jeg har sendt lidt information til jer, og hvis i har spørgsmål, så ring på 61282766.

Mona Blenstrup

Jeg vil gerne tilmelde mig dit madmarked med mit lille økologiske landbrug http://www.husmandsstedet.info

Det lyder bare godt, du er meget velkommen 🙂

Skriv et svar